Home

En ieejaa hooor….de teller staat sinds vandaag op exact dertig. Zin in wat gezelligs? Ga vooral wat anders doen. Sta je open voor galbakkerij? Lees dan verder. Ik verzeker je dat je absoluut aan je trekken komt. En ach ja, leedvermaak is ook leuk en het is je van harte gegund. Zo ben ik dan ook weer, zelfs in huidige toestand.

In gedachten heeft mijn nieuwe bureau al op veel plekken gestaan. Heb ik me opnieuw gestort op taken en verantwoordelijkheden met de gretigheid naar kennis die me zo eigen is en de onvermoede passie achter het ogenschijnlijk berustende uiterlijk. Minder hoog in de boom dan de meest recente functie. En ook maar eens zonder zwembandjes dan (Kun je zwemmen? Zwem dan mee! Welke kant we opgaan dat verklappen we lekker niet). In eerste instantie dus op goed reisbare afstand en werkelijk naadloos passend op de werkervaring en wensen. Daar dacht de zoekende kant anders over. Maar ja, wat doe je als HR-manager wanneer meer dan honderd mensen geïnteresseerd zijn in je vacature? Je gaat meedogenloos selecteren op werkelijk alles wat er maar toe doet en als het even kan weeg je ook minder relevante zaken mee. Zou ik ook doen!

Na een stuk of vijftien sollicitaties zag ik mijn werkplek al wat verder weg staan. Op iets meer dan een uur reizen en laten we zeggen met ruimte voor inhoudelijke groei in de toekomst. Nou ja vooruit, dat is te doen. Flexibiliteit en doorzettingsvermogen is niet voor niets een kwaliteit die voorgaande werkgevers aanhaalden in eindejaarsgesprekken. Je doet ruimhartig concessies en bedenkt je wat het mogelijk op langere termijn brengt (als ik maar binnen ben!).

Sinds brief nummer twintig toon ik mij opnieuw bereid plat op het stuur de wedstrijd wie-het-eerst-bij-de-Wijkertunnel-is aan te gaan om vervolgens in de fuik brug-over-zijkanaal-C  te lopen. Is de trein dan geen optie? Mwah. Als dat fase vier is dan ben ik er dus nog niet. Inmiddels solliciteer ik ter lering ende vermaack ook naar communicatiefuncties voor vrijwilligers. Nummer een is de deur uit en ik heb er nu al zin in. Wel sta ik aan het randje van ongeloof dat de Vut ook op 41-jarige leeftijd kan beginnen. Alleen nog even de staatsloterij winnen, dan kan ik me dat vervroegd pensioen ook permitteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s